Как се прави

Как се прави

Основната идея при създаване на картини от стъкло е да се рециклира за да не замърсяваме природата, а да създаване изкуство от вече ненужни буркани, шишета, стара дограма и т.н. Известно е че стъклото може да се обработва многократно.

Продуктите от стъкло се изработват по специална технология за рециклиране чрез затапяне или огъване  –  fusing.

При нея много важен момент е правилното закаляване на стъклото след термичната обработка – темпериране. Този процес варира от 12-24 часа в зависимост от вида стъкло и сложността на изпълнение.

При картините от стъкло има две изпичания: веднъж се рисуват графично и втори път се нанасят цветни бой и цветни фрити и други. 

Цветните бои и стъкла които се използват са тясно специализирани. Във всички изображения винаги има включен символа на вечността- непрекъсната спирала!

Стъклените картини-пана са модерни и свежи идеи за съвременен дом или офис.
Те се сливат с цвета на помещението и са подходящи за всеки интериор без да има нужда да го познавате предварително!Често можете да ги размествате, за да провокирате вниманието и логическото мислене.

Керамиката е един от най -старите занаяти в света.Тук процесите са: създаване на продукта, ретуш, изсъхване, изпичане, глазиране и отново изпичане…Едно изпичане е 24ч. Съхненето зависи и от големина, дебелина и влажността на въздуха. Тук се изискват дни търпение

Отново се работи със специализирана пещ за керамика с максимална температура на изпичане 1200 градуса. Различни видове глина, различни по състав глазури и т.н. цяла една наука…Тук отново в изображенията има много символика и пожелания за благополучие!

0
    0
    Вашата количка
    Вашата количка е празнаКъм галерията
      Calculate Shipping